Nieuws

ZenGrace.nl is inmiddels gediplomeerd met het diploma Aromatherapie.

Dit is een toegevoegde waarde en een grote aanvulling in combinatie met de massages. Essentiële oliën hebben een helende werking.

Lees de informatie bij Aromatherapie.

 

Wilt u meer weten meld u aan en Like u dan op Facebook ZenGrace. Om op de hoogte te zijn van al mijn activiteiten en kortingen.

Binnenkort wordt ZenGrace in een nieuw fris jasje gestoken met uitbreiding (een verrassing!) nieuw website en logo! Hoe geweldig is dat!

 

Openingstijden zon en feestdagen

De openingstijden in de avonduren:

Vanaf 19.30

smiddags vanaf 14.00

Zon en feestdagen en bouwvakantie gesloten.

29 Juli t/m 11 Augustus

Nu ook Zaterdag open van 14.00/17.00

en zondag gesloten.

 

ZenGrace

balance500

De 7 Chakra’s: De energiecentra van het lichaam.

Wat zijn Chakra’s?

De Chakra’s (Sanskriet voor”wiel”) zijn te vergelijken met een soort energiebronnen, deze nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het hele lichaam stromen.

Er zijn zeven chakra’s . Deze spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra heeft een invloed op een bepaalde lichaamsfunctie en emoties. Ideaal zou zijn als alle chakra’s open zouden zijn en even actief. Helaas is dit meestal niet zo. Chakra’s kunnen niet actief genoeg zijn waardoor blokkades in de energie ontstaan en om dit te compenseren worden andere chakra’s juist over actief. Er zijn technieken om de chakra’s te stimuleren en hun werking in evenwicht te brengen.

muladhara-het-wortelchacraMuhladara; 1 De stuit Chakra
De materie ,gesymboliseerd door het lichaam. Staat in het middelpunt van het
Muhladarachackra. Vitaliteit, levenswil, stabiliteit en weerstand zorgen ervoor, dat wij met beide benen op   de grond staan.

svadhishthana-het-sacraalchacraSvadhishthana; 2 Genitaal Chakra
De energieën van erotiek, vruchtbaarheid, hartstochtelijke overgave en Intimiteit stromen bij de ontwaking van het Svadhishthana Chakra. Ontvouwt zich door gemakkelijk relaties aan te gaan en plezier in ongedwongen lichamelijk contact.

manipura-zonnevlechtchacra

Manipura; 3 Zonnevlecht Chakra
In een evenwichtig Manipurachakra vormen gevoel en verstand een harmonieuze eenheid. Een sterk zelf, dat in verbinding met de wereld staat en vorm geeft aan het eigen leven. Ontvouwt zo zijn uitstraling, vastbeslotenheid en organisatietalent.

anahatahartchacraAnahata; 4 Hart Chakra
Liefde, Levenskracht, eenheid met de natuur typeren het Anahatachakra. Harmonieus evenwicht tussen lichaam geest en omgeving.

vishuddi-het-keelchacraVishuddha; 5 Keel Chakra
Het Vishuddahchakra geeft ons de mogelijkheid tot uitdrukking van Creativiteit en scheppingskracht, waarheid, wijsheid en logica. Communicatie en expressie. Het omzetten van onze energieën door  taal, beelden en tekenen kenmerken dit Chakra.

ajna-het-derde-oogchacraAjna; 6 Het derde Oog Chakra
In het Ajnachakra openbaart zich de toekomst. Dit chakra herbergt ons vermogen tot buitenzintuigelijke waarneming en laat ons voortekenen aanvoelen en begrijpen. Vertrouwen in de eigen intuïtie is de bron van inzicht in en aanvaarding van het lot.

sahasrara-het-kruinchacraSahasrara; 7 De kruin Chakra
Het Sahasrarachakra is de zetel van de verlichting en van het zuivere zijn.
Evenwicht en harmonie in het Sahasrarachakra leiden tot diepe ervaring van de eigen spiritualiteit en kosmisch bewustzijn.

 

april 2019
M D W D V Z Z
« sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930